Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7722
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Nath »

Tänne on tullut niin paljon uusia kasvoja, joilla tuntuvat olevan sekä tämän foorumin säännöt että perusteet virtuaalikennelharrastuksesta hukassa, joten oppaan tapaiselle tuntuisi olevan tarvetta Säästytäänpä ainakin toivottavasti jatkossa siltä, ettei jokaiselle uudelle foorumiaiselle tarvitsisi sanoa samaa asiaa erikseen.

Karvaturrit-foorumi ja foorumilla käyttäytyminen
Hienoa, olet siis saapunut virtuaalikennelharrastajien kohtaamispaikkaan, josta saat parhaiten ajankohtaisimman tiedon "modernin" virtuaalimaailman menoista. Foorumin päähörhöinä toimivat Homo (läski) sekä Rotta, joiden puoleen kannattaa, ja tuleekin kääntyä ongelmatilanteissa. Myös foorumin etusivun alaosassa olevaa Tuskin ylläpito välittää-osiota kannattaa seurailla, jos sormi menee joissain tilanteissa suuhun ja tarvitset apua.

Jotta sinua ei heti leimattaisi aivottomaksi dorkaksi, säännöt on tehty noudatettavaksi. Luethan ne ajatuksella läpi ja painat ne mieleesi. Muistathan, että foorumeille kerääntyy laumoittain erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset elämäntavat, eri taustat, elinympäristöt, luonteet, kengännumerot, lempijuomat... etc. ja mikä tärkeintä, eri mielipiteet. Ei siis kannata heti vetää palkokasveja hengitysteihin, kun joku ei olekaan samaa mieltä kanssasi.
Topicia tehdessäsi mieti, mille palstalle se parhaiten sopii. Jokaisesta palstasta on pieni esittely niiden nimien alla, mutta kerrataanpa vielä niiden käyttötarkoitukset, etteivät topicit lentele minne sattuu ja moderaattorit joudu näin tekemään ylimääräistä työtä:
 • Keskusta
  - Virtuaaliset koiraystävämme-palsta käsittää lähinnä virtuaalikennelmaailmaa koskevat asiakeskustelut ja uutiset, jotka koskevat virtuaalikoiraharrastustoimintaa
  - Kymmenen uutiset on tarkoitettu virtuaalikennelmaailmaa koskemattomiin asiakeskusteluihin, joihin ei riitä yhden sanan pituinen vastaus ja joihin joudut oikeasti perustelemaan mielipiteesi
  - Suljettu osasto on pelien, leikkien, pienimuotoisten gallupien, listausten ja vastaavien osio
  - Jos tarvitset esim. koodausapua, haet virtuaalikennelillesi toista pitäjää, joku virtuaalikasvattisi on hukassa jne., Etsintäkuulutukset ja kysymykset on oikea osoite
  - Kennelissäsi järjestettäviä kilpailuja voit mainostaa Tulevissa kilpailuissa
  - Mainostukset on tarkoitettu omien sivujen, kuten uuden virtuaalikennelin, kotisivujen tai vastaavien mainostukseen
  - Jos olet rekisteröitynyt ja kirjautunut foorumille, sinulle näkyy myös palsta IRL Turritapahtumat, joka pitää sisällään miittien ja muiden tapaamisten suunnittelut
  - IRL näyttelyt yms. koskee oikeassa elämässä järjestettäviä koiratapahtumia. Jos haluat tietää, onko jotain foorumilaisia tulossa samaan tapahtumaan kuin sinä olet menossa, vilkaise tälle palstalle
  - Turrilan taiteeseen voit laittaa esille taiteellisia tuotoksiasi, olivatpa ne piirroksia, valokuvia, tekstejä, veistoksia tai vastaavia. Jos et kestä kritiikkiä, kannattaa miettiä kahteen kertaan omien tekeleiden tuomista yleisön nähtäväksi

  Toriaikana torilla
  - Ostetaan/Myydään on tarkoitettu virtuaalieläinten kauppaamiseen. Jos kennelisi on lopettamassa, koiramäärä tulvii yli äyräiden ja halut löytää muutamalle aktiivisemman kodin, tai etsit itsellesi juuri tietyn rotuista koirakaveria, pistä topic tänne. Laitathan topicin otsikon eteen M- tai O-kirjaimen riippuen siitä, haluatko ostaa (O) vai myydä (M) koiran/koiria.
  - Pentueet-palstalla voit mainostaa suunnittelemaasi pentuetta. Huomioithan, että pennuilla on huomattavasti enemmän menekkiä, jos vanhemmat ovat kisanneet edes jonkin verran!
  - Jos kennelissäsi pentulaatikko huutaa tyhjyttään ja on aika saada siihen uusia asukkeja, Jalostusilmoituksissa voit etsiä pentueelle sopivaa isää/emää. Samoin voit tarjota muille jalostuksessa käytettäviksi omia koiriasi. Huomioithan tässäkin, että sukuun halutaan mieluummin kisattua kuin täysin tuntematonta ja kisaamatonta koiraa!
  - Pyynnöt ja tarjoukset-osioon turvaudut silloin, kun kaipaat 1) ulkoasua, 2) koodausta, 3) sanallisia arvosteluja koirillesi, 4) valokuvia/piirroksia tietyn rotuisista koirista, mutta voit myös tarjota muille foorumilaisille edellä mainittuja osaamisesi puitteissa. Nykyään saa harvoin mitään ilmaiseksi, joten huomioithan, haluaako esim. ulkoasun tekijä vastineeksi jotain palkkaa työstään (tämä on yleensä kuvia, kisautusta, koodausapua, virtuaalieuroja ja vastaavaa). Oma-aloitteisuus silti kunniaan, eli älä ala heti foorumille tultuasi uusavuttomaksi, vaan yritä ensin itse esimerkiksi ulkoasua kennelillesi, ja jos ei suju, mene vasta sen jälkeen ruinaamaan tekeleitä muilta.

  Päämaja
  - Tuskin ylläpito välittää on foorumin pääpahisten, Rotan ja Homo (läski):n omaa aluetta, jossa he puivat julmia juonia foorumilaisten päiden menoksi. Noh, leikki leikkinä. Palsta vastaa lähinnä foorumin omaa teknistä tukea, jolta löydät apua foorumilla oleviin ongelmiin, jonne voit heittää omat ideasi foorumin kehitystä varten ja antaa palautetta foorumin toiminnasta, säännöistä jne.
Näin. Seuraavaksi yleisiä vinkkejä siihen, kuinka sinun tulisi käyttäytyä foorumilla niin, ettei sinulle lyötäisi otsaan idiootti-leimaa.
 • - Kirjoita selvästi ja ymmärrettävästi. Kirjakieltä ei ole pakko kirjoittaa, mutta muista, että kaikki eivät ehkä ymmärrä käyttämiäsi murre- tai slangisanoja. Vältä ylimääräisten välimerkkien käyttöä (!!!!!!!!!??????!!!!), KAPITAALEILLA kirjoittamista, t31n1X-tekstiä ja vastaavaa, joka tekee tekstistä enemmän tai vähemmän lukukelvottoman eikä anna sinusta itsestäsi kovin maireaa kuvaa.
  - Asiakeskusteluihin kirjoittaessasi muista perustella mielipiteesi! Vältä turhaa "komppaamista", sillä jos sinulla ei ole järkevämpää sanottavaa kuin jonkun toisen tekstin lainaus ja sen perään "kompin!", kannattaako moista viestiä edes vaivautua kirjoittamaan? Älä myöskään ala räyhäämään, jos joku ei ole samaa mieltä kanssasi - etenkään, jos et osaa perustella omaa mielipidettäsi. Tällaisissa tapauksissa olisi ehkä parempi olla hiljaa ja miettiä, miksi oikeasti olet sitä mieltä asiasta. Jos et keksi mitään hyvää syytä, ehkä kannattaisi vaihtaa kantaa.
  - Opettele sietämään kritiikkiä. Rapa roiskuu ja sitä sataa niskaan oikeassa elämässä, mutta niin myös täällä. Kritiikkiä tulet saamaan etenkin silloin, kun laitat topicin Mainostuksiin tai Turrilan taiteeseen, joten mieti jo ennen topicin tekoa - osaanko ottaa palautetta vastaan? Millä tavalla suhtaudun siihen? Kaikkeen ei tarvitse myöntyä, mutta uusille ideoille ja parannusehdotuksille on silti hyvä olla vastaanottavainen.
  - Otsikoi selvästi. Pelkkä "APUAAAA!!!"-otsikko ei paljon kerro muille foorumia selaaville varsinaisesta topicin sisällöstä.
  - Kysyminen ei tapa. Jos jokin asia on sinulle epäselvä, etkä ole löytänyt siihen vastausta, nykäise vaikkapa ylläpidon pomoja hihasta ja selvitä asiasi heille. Apua kyllä löytyy.
  - Opi virheistäsi. Tätä ei varmaankaan tarvitse sen kummemmin selitellä. Jos sinulle on huomautettu useampaan otteeseen jostain, esimerkiksi käyttäytymisestäsi, kannattaa vilkaista peiliin. Pyritään pitämään foorumin ilmapiiri mukavana!

Virtuaalikennelharrastuksen perusteet lyhyesti

- Harrastuksen lakipuoli: pidä huolta tekijäinoikeuksista. Kuvien luvaton kopiointi on mustannut koko harrastajakunnan maineen, vaikka kaikki eivät tähän olisi koskaan edes sortuneet. Älä siis kopioi yhtäkään kuvaa ilman kuvanhaltijan lupaa, ja jos käytät vapaasti kopioitavia kuvia, muista varmistaa, että kuvat ovat varmasti vapaastikopioitavissa, ja niiden ottaja on mahdollisen vapaakopiointisivuston pitäjä. Myös royalty free-kuvat ovat eri asia kuin vapaastikopioitavat kuvat. Huomioitan myös mahdolliset Creative Commons-lisenssit!
- Mieti, mikä sinua miellyttää eniten esimerkiksi kasvatusrotua ja kennelnimeä valitessasi. Mikään ei tapa innostusta yhtä helposti kuin "väärän" rodun kasvattaminen tai tylsä kennelnimi. Vain sinä itse parhaiten tiedät, mikä/mitkä rodut miellyttävät sinua eniten.
- Älä perusta kenneliä, ellei sinulla ole oikeasti aikaa ja intoa sen pitämiseen. Todella usein törmää kenneleihin, jotka ovat hyvällä tuurilla olleet kaksi viikkoa pystyssä, ja sen jälkeen ylläpitäjä on pistänyt pillit pussiin ja lopettanut koko touhun. Tätä tapahtuu usein myös, jos ylläpitäjällä on huolehdittavanaan useampi kuin yksi kennel. Koirien kisaaminen voi olla rankkaa, jos sinulla on kolme täysillä pyörivää kenneliä, ja sinulla on koiria yhteensä 40. Mieti tarkkaan, jaksaisitko todella huolehtia kaikkien niiden kisaamisesta?
- Panosta kenneliisi ja koiriisi. Huoliteltu ulkoasu, selkeät tekstit ja nätit koirien sivut jäävät helpommin kävijöiden mieleen kuin tusinaulkoasulla ja "massanimellä" varustettu sivusto, jonka tekstien jokaisen pisteen ja pilkun tilalle on tungettu sydän ja koiria on 100 kipaletta vailla persoonallisuutta. Myös vanhemmat harrastajat luovuttavat helpommin kasvattejaan uusille tulokkaille, jos jo sivuista näkee, ettei niitä ole tehty sutaisemalla ja kennelin pitäjä on tosissaan harrastuksen suhteen, eikä ole lopettamassa viikon päästä.
- Pentuetta suunnitellessasi kiinnitä ensimmäisenä huomiota harkitsemiisi vanhempiin. Ovatko ne "myyviä" (ts. edes jonkin verran kisattuja)? Haluavatko mahdolliset ostajat nähdä juuri näiden koirien nimet pentujen sukutaulussa? Onko suku yleinen? Pentujen nimiä miettiessäsi taas pohdi, miltä nimi kuulostaa ostajan korvissa. "Massanimillä" varustetut pennut jäävät harmillisen usein kasvattajalle, tai jopa pennun varaaminen tyssää siihen, jos ostaja tietää kasvattajan keksivän kasvateilleen huonoja nimiä. Massanimiksi voidaan luetella esimerkiksi "moon", "star", "love", "rainbow", "princess" ja muut vastaavat, koskevat myös suomenkielisiä käännöksiä "kuu", "tähti", "rakkaus", "sateenkaari", "prinsessa" jne.
- Kilpailuihin osallistuessasi lue osallistumisohjeet tarkkaan. Jo oikea otsikointi edesauttaa koirasi pääsemistä kilpailuihin mukaan.

Virtuaaliharrastuksen tärkeimpiä linkkejä:
- VFCI - virtuaalikennelmaailman kattojärjestö. Harrastusta aloittelevat, lukekaa Virtuaalikoiramaailman esittely!
- Virtuaalimaailman kennelliitto - virtuaalikennelten rekisteröinnistä vastaava liitto, joka järjestää vuosittain myös suurimpiin virtuaalikoirille suunnattuihin tapahtumiin kuuluvia näyttelyitä, kuten virtuaalisen maailmanvoittajanäyttelyn
- Käräytys - erityisesti virtuaalipiireissä tapahtuvia tekijäinoikeusrikkomuksia vähentämään pyrkivä sivusto
- Virtuaalikenneleiden kuvaluvat - sivusto, jonne voit ilmoittaa sivustot, joiden kuvia sinulla on lupa käyttäää. Voit myös tarkistaa, onko jollakulla jo tietyn sivuston kuvaluvat käytössään. HUOM! Sivuilla mainittujen sivujen kuvat eivät ole vapaastikopioitavissa, vaan sivujen tarkoituksena on nimen omaan välittää tietoa siitä, mitkä kuvat ovat kenelläkin käytössä!

Terminologia

Uusille kävijöille jotkut foorumille jo vakiintuneet termit voivat mennä ihan yli ymmärryksen, joten pistetäänpä niidenkin selitykset esille.
 • Turri, tuwwi = Karvaturrit-foorumilla kävijä
  Turrigaala = vuosittain järjestettävä fooruminsisäinen tapahtuma, jota voitaisiin verrata Oscar-gaalaan. Turrilaiset äänestävät muita foorumilla kävijöitä tiettyjen tittelien saajiksi. Vuoden 2008 gaalan titteleitä ovat mm. Vuoden ihastus, Vuoden omaperäisin avatar sekä Vuoden päätirtinnaurattaja.
  OT = Off Topic, eli ohi aiheen.
  PM = private mail, yksityisviesti.
  "Komppaan!", "Kompin!" = tarkoittaa lähinnä yhtymistä jonkun mielipiteeseen
  IRL = in real life, oikeassa elämässä
  URL = unreal life, virtuaalitodellisuudessa, -maailmassa
  EVM = ei virtuaalimaailmassa. Käytetään etenkin virtuaalikoirien sukutauluissa silloin, kun jokin koiran sukulainen on keksitty.
Pilvi
Analysaattori
Viestit: 2951
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 3:36 pm

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Pilvi »

Tohon Ostetaan/myydään kohtaan voisi tunkea senkin, että keskustelun nimen eteen O/M, mitä halutaan tehdä tai muuten selkeästi osoitettu, että ostetaanko vai myydäänkö. Eli ei esim. "Tanskandoggi" vaan "Myydään tanskandoggi" jne. :) Tuo vähän selkeyttä tuonne.
Kuva
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7722
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Nath »

^
Lisäilin :)
Murhapolttaja
Kanada
Viestit: 1591
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 10:59 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Murhapolttaja »

Miksi tässä toistellaan koko ajan, että on tärkeää, että pentueen vanhempia on kisautettu mahdollisimman paljon? Ei se mua ainakaan koskaan kiinnostanut silloin, kun virtuaalikoirapiireissä vielä aktiivisesti olin. Eihän vanhempien kisamenestys vaikuta mitenkään pentuun. Onhan se varmasti kivempaa, jos pentueeseen on tavallaan nähty vaivaa ja vanhemmilla on jotain meriittejä, mutta ei se mun mielestäni nyt niin olennaista ole.
Of all the liars in the world, sometimes the worst are your own fears.
Dien
Nakkisotilas
Viestit: 262
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 7:34 am
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Dien »

^ Kunhan edes on vähän kisattu tms. ettei vaan pentujen teettämisen ilosta niitä pentuja teetetä. En minäkään meriittejä hirmuisesti katso. Sukua (ja kennelnimeä, minkä alle syntyvät) tulee enempikin katsottua. Ei sillä ole väliä vaikka koira olisi kymmenen eri maan muotovalio. Pennulle kuitenkin otetaan vaan jotkin kuvat ja se voikin saada parhaimmillaan Hn tms. Tai toisinpäin.
Love is not a victory march
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7722
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Nath »

^^
Koin tarpeelliseksi korostaa kohtaa, koska useimmat uudet tulokkaat pistävät melkein heti saatuaan kennelin pystyyn pentueilmoituksen, ja pennuttavat ainakin minun mielestäni koiria silkasta pennuttamisen ilosta. Touhusta tuntuu puuttuvan harkintakyky kokonaan.
En minäkään pidä tuhannen tittelin titteliriviä koiralla tärkeänä, mutta mieluummin otan pennun pentueesta, jonka vanhempia ei käytetä ainoastaan pentukoneina, ja mielestäni edes jokunen kisatulos koiran sivuilla kertoo, että koiraa ei pidetä kennelissä vain buukkaamassa pentuja maailmaan.

Nämähän ovat tosin aika lailla mielipideasioita, mutta jos useampi on sitä mieltä, että kohta on truha/toistoa on liikaa, voin muokata sen ;)
Avatar
Henji
Höpsö veitikka
Viestit: 5040
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:12 pm
Paikkakunta: Pohojammaa
Viesti:

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Henji »

Nath kirjoitti:^^
Koin tarpeelliseksi korostaa kohtaa, koska useimmat uudet tulokkaat pistävät melkein heti saatuaan kennelin pystyyn pentueilmoituksen, ja pennuttavat ainakin minun mielestäni koiria silkasta pennuttamisen ilosta. Touhusta tuntuu puuttuvan harkintakyky kokonaan.
En minäkään pidä tuhannen tittelin titteliriviä koiralla tärkeänä, mutta mieluummin otan pennun pentueesta, jonka vanhempia ei käytetä ainoastaan pentukoneina, ja mielestäni edes jokunen kisatulos koiran sivuilla kertoo, että koiraa ei pidetä kennelissä vain buukkaamassa pentuja maailmaan.

Nämähän ovat tosin aika lailla mielipideasioita, mutta jos useampi on sitä mieltä, että kohta on truha/toistoa on liikaa, voin muokata sen ;)
Itse olen samaa mieltä Nathin kanssa, liuta titteleitä ei ole kaikki kaikessa. Mutta noi sun perustelut on kyllä erinomaiset (itse olen huomannut saman onkkelman aloittelijoilla), että mielestäni kohdat saisi jättää paikoilleen! :)
Coma
Ammattimouhoaja
Viestit: 2600
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:36 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Coma »

^
Samaa täälläkin. Eihän aina tartte olla mitään erikoisia titteleitä, mutta kunhan näkee että koiraa on myös kisautettu kunnolla, ettei kalenterissa ole vain 1-2 kisaa, ja heti pentuetta tekemässä.. Välillä tuntui, kun v€ tuli käyttöön, että jotkut teki niitä pentueita ihan sen takia että saisivat rahaa tililleen.. Ihan ok se on pyytää niistä vähän v€, jos ne on esim. valmiiksi rekisteröity tms..

Itekki muistan vuonna nakki ja makkara, kun se oli vaan kivatehä pentueita, ja kennelin koiramäärä kasvaa (sillon tosin kenneli oli hoitajakennel, enkä tienny ees mikä on kisautus ; DD. ) ja uusia hoitajia ehkä tulee pentujen myötä, kun kaikki halusivat pennun.. Tulevassa kennelissäni (tai mun ja Grywolfin) ei ainakaan oo lähiaikoina pentuja tulossa, haluaisimme pitää koiramäärän pienenä, ja saada ensin kennelille hieman mainetta.
They
Alkupalat
Viestit: 61
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 2:25 pm
Viesti:

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja They »

Samaa mieltä.
Vaikka itsekkin olen vielä hieman aloittelija niin en kuitenkaan teetä pentuieita että koko kenneli pursuaa niitä ulos. : D
Ja omistan koiria yhden, joten en voisikaan...

Mutta kuitenkin, tuntuu että kukaan aloittelija ei tule tänne kysymään mitään, ja keskustelut taitaa mennä jo hieman ot:ksi.
Kuva Kuva
Twiggy
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4417
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:00 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Twiggy »

kuroi-chan, jos se sinun yksi koirasi on narttu, niin voit kyllä teettää pentueen pyytäen joko toiselta virtuaaliharrastajalta urosta sille, tai keksimällä evm. sukuisen isän. ;) Ja jos koira on uros, niin sama toisinpäin, mutta jos pyydät urokselle jonkun toisen narttua, niin yleensä ne pennut syntyvät sitten nartun omistajan kennelnimen alle. Tosin onhan näissäkin poikkeuksia, jos nartun omistaja suostuu siihen että pennut tulee sun kennelnimelle.

Helvata kun en osaa enää kirjottaa toistamatta tiettyjä sanoja koko ajan.
They
Alkupalat
Viestit: 61
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 2:25 pm
Viesti:

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja They »

Tuskimpa tämä tänne kuuluu muttamutta...
"Aloittelijan" kysymyksenä kysyn että mistä löytää BH-kokeita? Onko jotain sivua tai jotain...?
Kuva Kuva
Mallaskoala
Ammattimouhoaja
Viestit: 2687
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:24 am

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Mallaskoala »

Avatar
Petra
Nakkisotilas
Viestit: 279
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 8:06 am
Paikkakunta: Joensuu

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Petra »

^^ http://www.irvikuva.net/vspkl/kalenteri.htm ja toi on se liiton uusi kalenteri jossa on kilpailuja jotka on oikeasti uusia :D
lehmän löräys, BITCHES
Kuunsirppi
Vuohenruokaa
Viestit: 1963
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:50 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi »

^^^ ja nykyinen kalenterihan on siis täällä http://www.voltagen.org/vspkl/kalenteri.htm
Gendarme's|vDL|YVNL
Vuoden 2011 Liitonpitäjä

Nyt on Muumilaaksossa asiat sen verran sekaisin, että paluu tapahtuu tässä kevään aikana, kun normaali järjestys on palautettu.

Taukoilee välillä ties minkä syyn takia, back in bisnes pääasiassa kuitenkin.
Leah
Alkupalat
Viestit: 3
Liittynyt: Su Marras 16, 2008 3:01 pm

Re: Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas (LUE)

Viesti Kirjoittaja Leah »

Voiko koira, jolla ei ole rakennekuvia, tulla esim. tokovalioksi? Tokoliiton sivuilla luki jotain, että poikkeuslupia voidaan antaa näyttelytuloksen suhteen, eli onko rakennekuvien puuttuminen tälläinen? Olisi ihan mielenkiintoista tietää, varsinkin kun olen ajatellut hankkivani lähinnä "ei-näyttelykoiria" :).

Nyt tajusin, että tietenkin olisin voinut myös kysyä suoraan liiton ylläpitäjiltä.. No, varmaan täälläkin tiedetään :).
Vastaa Viestiin