Sini Raunion kuvia EI saa kopioida

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Avatar
DeeHukka
Niska jäykkä kuin Chuck Norrisin hauislihakset
Viestit: 588
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2016 4:02 pm
Viesti:

Sini Raunion kuvia EI saa kopioida

Viesti Kirjoittaja DeeHukka »

VFCI:lle tuli sähköpostia vajaa pari viikkoa sitten Sini Rauniolta (https://sr.kuvat.fi/kuvat/), joka oli pettynyt siitä, että hänen kuviaan oli luvattomasti kopioitu useiden virtuaalikenneleiden sivuille, ja ilmoitti, ettei hänen kuviaan tule käyttää virtuaalikoirilla. Kaikki Sini Raunion ottamat kuvat on siis poistettava välittömästi kaikilta virtuaalikoirilta. Toivottavasti kukaan ei ole kopioinut suoraan hänen kuvat.fi-nettisivultaan, sillä siellä näyttäisi lukevan päivänselvästi "ei virtuaalikenneleille". Myöskään Facebookista ei kuitenkaan missään nimessä saa kopioida "vapaa käyttö" maininnoista huolimatta.

Muutenkin kannattaa olla varovainen kuvien kopioinnin suhteen, vaikka kuvaaja ilmoittaisikin sivuillaan "vapaa käyttö" tai "saa jakaa". Useimmiten nämä luvat vaikuttaisivat olevan tarkoitettu lähinnä esimerkiksi koiran omistajalle, kasvattajalle tms. ja jälkeenpäin käykin sitten ilmi, ettei kuvaaja ole missään kohtaa halunnut antaa kuviaan virtuaalikoiraharrastajien käyttöön. Kannattaa siis ennemmin varmistaa suoraan kuvaajalta itseltään, saako kuvia kopioida nimenomaan virtuaalikoirille.

Itselläni oli yhdellä koiralla Sini Raunion ottama kuva, jonka kopioin alunperin Facebookista "vapaa käyttö" maininnan takia, ja jonka toki jo poistin. Joudun myös käymään sivuni nyt varmuuden vuoksi huolella läpi parista muusta kuvaajasta, joilta minulla ei ole erillistä varmistusta, saako kuvia käyttää virtuaalikoirilla, ja toivon muiden tekevän saman kuvista, joista on yhtään epäselvyyksiä!
Your personal dog hoarder
https://lilyswan.net/